
4 personer
4 alaska pollockfiléer, tinade
2 morötter, skalade
2 potatisar
½ zucchini
Färsk bladspenat
Salt, citronpeppar
"Farmors fisksås"
3 dl creme fraiche
1½ dl grädde
1½ fiskbuljongtärning
3 tsk citronsaft
Dill
Sätt ugnen på 180°. Strimla morötter och zucchini, skär potatisen i tunna skivor. Värm upp en panna och häll i lite olja och stek på grönsakerna tills dom mjuknar lite. Tillsätt bladspenaten och krydda med lite salt och peppar, låt allt stekas i några minuter och ställ åt sidan. Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp, låt sjuda några minuter. Krydda fisken med lite citronpeppar och salt. När allt är klart tar man fram en lagom stor ugnsform, lägger de stekta grönsakerna i botten, lägger fisken uppe på och häller sedan såsen över. In i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. Klart!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar