tisdag, januari 17, 2012

Grönkålspaté

Känns lite sent att tipsa om denna goda grönkålspaté, som Tant Russin hade med sig till bloggfikat där i mitten på december! Finfin var den att servera på julbordet, vilket jag och Tobbe gjorde hemma hos hans föräldrar på julafton. Jag är ganska säker på att den lämpar sig utmärkt till andra tillfällen också, och inte enbart när det vankas julbord! Våran paté blev dock inte lika grön som Tant russins tråkigt nog. Jag tror att det var för att vi inte hackade grönkålen tillräckligt fint, och kanske hade aningens för lite. Nästa gång vi gör den ska vi prova med den frysta, hackade! Hur som helst är den väldigt snygg, god och räcker till många!

500 gram hackad grönkål (tinad och avrunnen eller färsk förvälld)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
En näve hackade valnötter
1 kvibille ädelost, smulad
4 ekologiska ägg
250 gram kesella
1 msk potatismjöl
En nypa muskotnöt
1 tsk salt + peppar

Sätt ugnen på 175
°. Hacka lök fint, fräs i lite olja tillsammans med pressad vitlök. Löken ska inte ta färg, bara bli glansig. Blanda grönkål, ost, ägg och kesella i en bunke. Rör ner lök, potatismjöl och nötter. Krydda med muskot, salt och peppar. Häll smeten i en avlång brödform, där du klätt botten med bakplåtspapper och smörat insidorna. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter, patén ska vara fast. Låt patén svalna innan den serveras. Garnera med valnötter och granatäpplekärnor.

4 kommentarer:

  1. Men den blev väldigt fin ändå! Kul att ni gillade den.
    Kan tänka mig att det blev väldigt gott med ädelost i...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Himla gottig! Det blev en väldigt god sälta i. Men som sagt, skulle hackat grönkålen finare, den gick som sönder lite lättare med "större" bitar också. Välkommen tillbaka från Kina får man väl säga också :) Fortsatt fin vecka!

      Radera
  2. replica bags china replica hermes handbags t6h58p1s02 replica ysl bags australia he said x3e72v7r44 replica gucci bags joy replica bags review replica nappy bags click this link here now z8t09j5m15 replica bags china

    SvaraRadera