
ca. 8 bitar
13 gram jäst
2½ dl vatten, kallt
1½ msk rapsolja
1 tsk mald pomerans
½-1 tsk salt
1 dl hela linfrön
4-5 torkade fikon
1 dl kruskakli
2-3 dl siktat dinkelmjöl
ca. 2 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och lös upp den i det kalla vattnet. Rör i olja, pomerans salt och linfrön. Skär fikonen i mindre bitar och blanda i tillsammans med kruskakli, dinkel och lite vetemjöl. Arbeta ihop för hand eller i maskin till en lite kladdig deg som släpper kanterna lite grann. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Knåda den i några minuter och pudra sedan över lite mjöl och täck med plastfolie, låt stå i kylskåpet över natten!
Ta fram degen på morgonen och låt den stå i rumstemperatur först i ca. 20-30 minuter. Häll sedan ut den på väl mjölat bakbord och dra ut den till en ganska smal, lång rektangel. Vik den en gång på mitten så att den blir ca. 8 cm bred. Platta till och dra ut den tills det känns bra, lägg plastfolie över och låt vila i ungefär 1 timme. Sätt ugnen på 250° i god tid så att det blir varmt! Dela degremsan i mindre, nästan fyrkantiga bitar (jag fick till 8 st) och lägg på pappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter och låt sedan svalna under bakduk!

haha, jag är likadan. jag kan inte följa recept så bra :)
SvaraRaderahur gick det med jobbet? du kanske inte har fått svar än? :s
jag håller med dig om att fiken i haga är mysiga. jag bodde på hotell i gbg för några år sedan och då gick vi ut och åt frukost på caféerna där då hotellfrukosten inte alls var bra :(
du får ha en fortsatt bra dag och vecka! kramar
:) Dom har inte hört av sig än, ingen av dom tre jag varit på intervju för. Vill dock bara ha ett av dom. Så jag går runt och gruvar för att dom ska ringa! Haha :)
RaderaDet är så himla bra frukostar på dom flesta caféer där till ett väldigt bra pris. Har sagt till Tobbe länge nu att vi ska ut och äta frukost nån morgon :P
Detsamma till dig! Kramar!