onsdag, mars 14, 2012

Tobbe gästbloggar med potatisbullar

Jag, Knut Johan Tobias Sjöndin, har fått den stora äran att gästblogga här på min flickväns blogg! Jag gjorde idag potatisbullar som blev mer lyckade än vanligt dvs. de såg inte ut som gula dyngor när de var färdiga utan behöll en fin rund och fast form med krispig yta och mjukt inre. Bullarna tar mindre tid att göra än att skriva detta inlägg med en tjatig språkpolis bredvid sig och smakar väldigt gott, så nu orkar jag inte skriva mer!

3 personer
ca. 1 kg mjölig potatis (t.ex king edward)
2 ägg
2 msk ströbröd
2 msk rumsvarmt smör
En skvätt citronsaft
Timjan
Dragon
Salt, peppar

Koka först hälften av potatisarna (gärna med skal) i saltat vatten tills halva tiden gått, lägg då i resten. När hela tiden gått så kommer du att ha några hårda och några färdiga potatisar, tag de hårda och riv dem med den grova sidan av ett rivjärn och mosa sedan de färdiga med en potatisstöt, vi gör detta för att potatisbullarna ska få en roligare textur. Lägg de båda potatismassorna i en bunke och rör i ägg, smör och ströbröd och blanda ordentligt, häll i en skvätt citron och kryddor efter behag.

Du bör nu ha en ganska fast deg som kan bredas ut över en bänk eller skärbräda ca 2cm tjockt, ta ett glas och använd det för att skära ut fina runda potatisbullar. Stek bullarna på hög värme i smör och olja tills de fått fin färg och har blivit genomvarma, servera med keso, lingonsylt och kanske lite bacon!

11 kommentarer:

  1. gud så gott och vilken nostalgi! jag fick ofta potatisbullar när jag var liten, måste se till att få det gjort framöver :)

    ursäkta sent svar, har haft fullt upp med hemtenta och uppsats den sista tiden.

    din utbildning låter rolig :) jag håller tummen för att du kommer in :) jag har också sökt diverse KY-utbildningar i GBG samt att jag idag ska se över vilka utbildningar på universitet som kommer gå. ska du söka till universitet?

    du får ha en fortsatt bra dag och vecka! kramar

    ps. beklagar sorgen med din katt, vet hur det känns. min misse blev påkörd för fem år sedan och det var hemskt, grät i flera dagar. ds

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns som att potatisbullar är lite underskattade nästan! Ingen fara :) Jag hoppas också att jag kommer in, den är på handelsakademin. Har inte funderat så mycket på universitetet, ska kanske kolla om jag hittar något mer som verkar intressant så får vi se :) Är det nåt speciellt du vill komma in på?

      Trevlig helg på dig! Kramar

      (Tack, det är inte roligt alls när något tas ifrån en bara sådär :( Det är så oerhört orättvist..)

      Radera
    2. jag vet inte riktigt vilken utbildning jag helst vill komma in på, men inom grafisk design eller psykologi tror jag :)

      när får du svar på om du kommer in? är det intagningsprov till utbildningen? jag tänkte för att det är det på mina.

      du får ha en underbar vecka! kramar

      Radera
    3. Ah, roligt! :) Jag har blivit mer och mer intresserad av psykologi. Väldigt intressant ämne!

      Ansökningarna ska vara inne den 7e maj, med bland annat olika intyg och betyg samt ett arbetsprov. Om man klarar det skriftliga arbetsprovet blir man kallad och får göra ett muntligt arbetsprov. Så jag är väldigt nervös! Haha, men jag vet inte riktigt när man får veta om man kommit in eller inte.

      Detsamma till dig :) Kramar

      Radera
  2. haha undra om jag har kvar inlägget när calle gästbloggade :D så roligt :p

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jaa! När Tobbe ändå höll på att skriva receptet så tyckte jag att han lika gärna kunde skriva allt. Jag må ha påpekat både en och två saker dock, så helt enkelt var det nog inte för honom :P

      Radera
  3. Jag ä-l-s-k-a-d-e när det serverades potatisbullar i skolmatsalen. Av någon outgrundlig anledning har jag aldrig gjort egna. Men med tanke på hur äckligt det mesta var i skolan så borde hemmagjorde potatisbullar vara bland det godaste man kan äta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillade inte potatisbullarna vi fick i skolan, så har väl liksom dragit mig lite för att äta det. Men Tobbe gör så goda så :)

      Radera
  4. Tummen upp för det här!

    MVH gravt potatisbulleberoende Charlotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det är lite av en underskattad måltid kan jag tycka. Om man gör dom själv är dom ju så löjligt goda! Med hemkokt lingonsylt och keso. Mmm!

      Radera