söndag, april 01, 2012

Vietnamesisk nudelsallad

För ett tag sedan så upptäckte jag en stor spricka i den största vispskålen/bunken vi har och har sen dess letat efter en ny. Dock är jag oerhört kräsen när det kommer till just bunkar, den får inte vara för tunn, den får inte ha en tråkig färg och dessutom måste den rymma visst mycket. Igår åkte vi till Mölndals second hand tillsammans med Stina för att återuppta jakten på den perfekta bunken, även där utan resultat men inte lottlösa för det! Vi fick med oss lite böcker, ett förkläde, chopsticks, en islåda och tygband hem, inte illa! När vi var klara där och Tobbes jag-måste-ha-kaffe-innan-jag-dör-begär slog till åkte vi till Gunnebo slott och åt kanske den godaste bärpajen med tillhörande vaniljsås jag någonsin smakat! Sen åkte vi hem för en slapp lördagseftermiddag och kväll. Till middag svängde vi ihop Ann-Louises vietnamesiska nudelsallad, som var löjligt enkel, fräsch och fantastiskt god! Eftersom Tobbe inte gillar räkor hoppade vi det den här gången, men nästa gång vi gör den ska iallafall jag ha räkor, känns verkligen som att det skulle bli en fullträff! Kan tänka mig att den är otroligt god som tillbehör till dumplings också!

4 port

200g glasnudlar
½ gurka, skuret i tunna strimlor
2 morötter, grovt rivna
2 dl edamamebönor
1/3 huvud isbergsallad, grovt hackad
2 dl rostade cashewnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivade
1 dl färsk koriander, grovt hackat

Dressing:

2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
4 cm ingefära, riven
1 tsk sambal oelek
4 msk fisksås (eller 4 msk ljus soja)
2 msk pressad lime
4 msk vatten
2 msk farinsocker (eller muscovado)

Rör ihop ingredienserna till dressingen och låt dra i minst 10 min.
Därefter tillagar du nudlarna enligt paketet. Skölj dem i kallt vatten. Hacka, skiva och riv de övriga ingredienserna. Blanda ihop nudlar, morötter, gurka, sallad, lök och bönor tillsammans med såsen. Toppa salladen med cashewnötter och strö över koriander. Du kan antigen servera salladen omgående eller låta den stå i kylen ett par timmar. Om den förbereds några timmar innan servering väntar man med att strö över cashewnötter och koriander tills den ska serveras!

2 kommentarer:

  1. låter jättegott. glasnudlar var det bra länge sedan jag åt. just nu är det sötpotatisnudlar som intas här hemma :)

    sv: hoppas att du får det jobb som du vill ha. du kanske redan har fått svar? tänkte på att det var ett tag sedan du skrev kommentaren på min blogg :)

    du får ha en fortsatt bra påskvecka rebecka! kramkram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj! Vad spännande! Har jag aldrig hört talas om tror jag :)

      Dom fyra intervjuerna jag var på blev det inget av, men det kanske var lika bra. Egentligen. Ska på en till intervju eller nåt liknande nu på onsdag, som är något helt annat än vad jag jobbat med. Som verkar jätteroligt! Så det hoppas jag går bra :)

      Hoppas du haft en bra påskvecka och helg, och att den kommande veckan blir fin! Kram på dig!

      Radera