söndag, maj 20, 2012

Paj med smak av Italien

Som ni kanske minns så gnällde jag för ett tag sen på dom nya funktionerna här på Blogger. När det sker förändringar så brukar jag kunna vara gnällig i max en dag eftersom jag faktiskt lär mig sen. Men det här med Blogger. Jag trodde att mycket av det som krånglade i början bara var buggar som skulle fixas, eller att jag helt enkelt skulle lära mig. Men nä?! Rätt vad det är kan jag inte trycka enter efter en bild, det är lååånga mellanrum mellan bild och text eller bara nåt annat onödigt. Igår övervägde jag om jag skulle byta till något annat och börja om, men sen insåg jag ju att det kan jag inte. Har alldeles för mycket här. Jag vågar faktiskt säga att allt det här är anledningar till att uppdateringarna är så glesa, jag orkar inte strula. Ett inlägg som brukade ta 10 minuter att få ihop tar nu närmare 40 minuter nästan. Nä, det var bättre förr! 

Nu avslutar vi detta gnälliga inlägg med den fantastiskt goda pajen som vi åt för en vecka sen, fullproppad med italienska smaker! Dessutom går den snabbt och enkelt att slänga ihop också. En av dom godaste pajer jag någonsin ätit!
4 personer
100 gram smör eller margarin
1½ dl grahamsmjöl
2½-3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning
ca. 90 gram serranoskinka
2 tomater
1 mozzarellaost
3-4 färska champinjoner
Pesto
3 ägg
3 dl mjölk
Salt, peppar

Nyp ihop smöret, mjölerna och vattnet till en deg, tryck ut i en pajform och ställ i kylen i 15 minuter, sätt ugnen på 225°. Förgrädda sedan skalet i mitten av ugnen i ca. 10 minuter. Under tiden kan man skära svamparna i mindre bitar och steka i smör tills dom får lite färg. Ta ut skalet och lägg dom stekta svamparna i botten. Skär tomaterna i mindre bitar och strö över svamparna, lägg på serranoskinka och klicka över pesto, bryt/skär mozzarellan i mindre bitar och toppa med. Avsluta med att vispa ihop ägg och mjölk tillsammans med lite salt och peppar, häll över och ställ in i mitten av ugnen och gratinera i ca. 30 minuter, tills den stannar till och får fin färg. Låt svalna lite innan servering och servera sedan med en sallad!

5 kommentarer:

  1. jag har också haft en del strul med blogger, men efter att ha testat mig fram så fungerar det :)

    det brukar fungera att fixa bilder och text om man har läget "html" i inläggsrutan :)

    önskar dig en bra dag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, skönt att höra att det inte bara är mig det krånglar för :P Jag börjar också få lite kontroll över det, Tobbe får hjälpa mig när det verkligen krisar! Okej, tack för tipset :)

      Detsamma till dig! Kram

      Radera
  2. Jag håller med delvis, mest stör jag mig på att det verkar vara krångligt att få till radavståndet. Men jag gör som Molly och går in i html-läget. Utöver det, så gillar jag det nya bättre :)

    Paj, jag vill också ha paj! Och italienska smaker går alltid hem här... skickar du en bit?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis! Kanske ska börja med det jag också. Tycker dock att html-läget är så himla mycket olika tecken och bokstäver att jag inte riktigt vet vart jag ska titta. Men jag börjar få kläm på det jag med :)

      Haha! Hade jag haft en bit kvar så självklart! Men tyvärr var den inte kvar så länge eftersom vi nästan åt upp hela pajen till middag. En liten lunchbit blev det över, men inte så mycket mer! Men det är väl ett bra betyg om något! :)

      Radera