fredag, juli 06, 2012

Bönsallad med fetaost

I det senaste numret av Coops tidning Mer Smak hittade jag ett recept på en bönsallad som såg väldigt trevlig ut. Jag menar, vem kan motstå goda bönor, färska örter och salt fetaost? Nä, precis. Så gör nu denna som tillbehör till i princip vad som helst så blir ni mätta och glada sen!
2 burkar bönor (t.ex kidney och stora vita)
½ finhackad rödlök
ca. 200 gram fetaost
½ dl finhackad mynta (eller lite torkad)
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad dill
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
Citronsaft
Salt, peppar

Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Lägg bönorna i en skål och tillsätt örter, olja, vitlök och rödlök. Pressa över citronsaft, smula över fetaost och smaka av med salt och peppar. Blanda väl och servera direkt eller låt stå i kylen ett tag innan servering. Passar fint till det mesta!  

4 kommentarer:

  1. Bönsallader är så gott! Något som är gott apropå bönor och fetaost är för övrigt koka en god tomatsås, blanda med olika sorters bönor, lägga i en ugnsform och smula över fetaost och gratinera i ugn. Mmm...tips, tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag ju faktiskt redan gjort en gång! Och det var inte dumt alls :D

      Radera
  2. Det här är min typ av mat! Äter sjuka mänger bönor varje vecka hehe :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Passar så bra till allt! Vi äter också väldigt mycket bönor nu, och kikärtor! Går att variera och göra så mycket gott med :)

      Radera