tisdag, augusti 28, 2012

Tobbes kantarell- och baconpasta

Idag var jag på upprop, i min nya skola med min nya klass. Känns väldigt bra och spännande, ser verkligen fram emot dom kommande två åren och min jobbkarriär därefter! Men jag ska väl inte sticka under stolen med att jag var löjligt nervös där när klockan började närma sig och jag visste att "någon gång inom dom kommande tre timmarna ska jag stå och presentera mig själv inför en massa nya människor". Men det släppte ganska snabbt och jag minns egentligen inte så mycket av själva presentationen. Jag slutade iallafall med att säga att jag gillar mat, vilket är väldigt sant. Nu har Tobbe gjort äppelkaka, så jag avslutar med att bjuda på den här fantastiskt goda och krämiga pastan som han slängde ihop till lunch en dag när vi hade Gossip girl-marathon. Värt att nämna igen, han är inte dum den där sambon jag har!
2 personer
Valfri pastasort till två personer
1 paket bacon
Ett gäng kantareller (rensade)
ca. ½ dl vitt vin
1½-2 dl grädde
Färsk persilja
Parmesan
Salt, peppar
(Ev. lite flingsalt smaksatt med karl-johan svamp)

Koka upp mycket vatten till pastan, salta och koka enligt angiven tid. Under tiden slänger man ihop såsen! Klipp i baconet i en het panna och stek tills det fått lite färg och är knaprigt, häll över baconet på hushållspapper så det får "fetta av sig" litegrann. Sätt tillbaka pannan på plattan och släng i en klick smör, i med dom rensade och ev. delade kantarellerna och stek tills dom vätskat av sig och fått lite färg. Häll tillbaka baconet i pannan och tillsätt vinet, låt småkoka lite innan du tillsätter grädde. Smaka av med persilja, parmesan, salt och peppar. Häll av vattnet från pastan och blanda ner i såsen. Servera pronto!

11 kommentarer:

  1. Nä, han verkar bra den där karln! Håll fast vid honom!
    Vad ska du plugga? Nyfiken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är den bästa :) Jag läser e-business management på Handelsakademin. Verkar otroligt roligt och intressant, tror det blir perfekt för mig som gillar handel men nästan aldrig haft tillfälle att jobba med. E-handel visserligen, men ändå! :)

      Radera
  2. Skönt att det gick bra idag :) Såg gott ut det där receptet, ska testas! Ja, tobbe e kanon så honom får du vara rädd om, fast det vet jag att du är ♥ Puss å kram älskar dig, mamma♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är så rädd om den där Tobbe så :) Puss och kram älskar dig <3

      Radera
  3. hej hej!
    vad roligt att du fick börja läsa det du ville! nu har ni satt igång på allvar nu eller är det lite lugnt i början? :)

    jag ska läsa statsvetenskapliga kurser så det blir en del administration, politik och juridik i höst om allt går som det ska :)

    pastan låter god, kan tänka mig att baconet kan ersättas med fetaost så att det blir vegetariskt :)

    önskar dig en finfin dag och helg! kram
    ps. håller med de ovan, håll fast i tobbe (och han får hålla fast vid dig) ds.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! ja det känns jättekul :) Dom här två första veckorna har bara varit en introduktionskurs över vad vi ska gå in djupare på sen. Men en tenta har vi minsann fått som jag ska sitta med idag :)

      Okej! Kul :) Lycka till!

      Det kan jag nog tänka mig, eller fejkon!

      Detsamma till dig! Och Tobbe släpper jag då inte i första taget :P Kram

      Radera
  4. Han kan laga mat OCH går med på att se Gossip Girl, vilken kille :)
    Önskar dig lycka till med skolan, det blir säkert hur bra som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! :) Tackar tackar, det känns riktigt bra faktiskt :)

      Radera
  5. Ha! Hittade dig minsann!
    Det här såg löjligt gott ut, du har månntro inget bra recept på lut som jag kan använda när familjen kommer på besök nu på Söndag? haha funderar som den värste xD

    Vi ses imorgon!
    Lisen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, där ser man :) Jaa, det beror väl lite på vad dom kan tänkas gilla! Jag har ju lite kategorier man kan bläddra emellan eller söka på någpt specifikt :) Du kommer nog på nåt!

      Ses på tisdag, idag blir det tenta för min del!

      Radera
  6. go to this website Dolabuy Fendi check out here Visit Website from this source i loved this

    SvaraRadera